Aktiv køkkensælger deler erfaringer anno 2014
Jeg har valgt at skrive dette indlæg da jeg synes at det et på tide at dele ud af mine erfaringer, som markedet er lige nu:
Men også fordi at jeg kan se at der er mange indlæg med alle mulige spørgsmål til det at købe køkken.
Jeg arbejder til hverdag som indretningskonsulent i en køkkenbutik i den dyrere ende.
Nu får i et indblik i hvordan tingene ser ud fra vores side af skrivebordet, anno 2014:
Jeg har ofte undret mig over hvorfor mange kunder har den opfattelse af at man går ind i en køkkenbutik for at få lavet en tegning og et tilbud.
Og kunderne vil helst ikke ud med hvor meget de regner med at investere i projektet. Hvorfor er det så farligt at fortælle hvad projektet max skal koste?
I, køkkenkøb, ved jo om nogen at det at at sælge et køkken er en proces som tager udgangspunkt i flere faktorer:
Materialevalg, budgetramme, opmåling af rummet, design af køkkenet og gennemgang af løsningen sammen med konsulenten.
Det er vel sådan i selv arbejdede – og den proces har ikke ændret sig)
Derfor kan jeg undre mig over at i vælger at rådgive folk via Jeres hjemmeside omking at man som kunde skal få køkkenkonsulenten til at lave tegninger og tilbud.
Ligeledes rådgiver i også omkring at kunderne skal indhente 3 tilbud, idet at der kan være mange penge at spare!
Mit råd til kommende køkkenkøbere:
Tag ud og besøg de forskellige køkkenbutikker og få en fornemmelse af kvaliteten, konsulenten og find ud af hvordan det egentlig foregår når man skal investere i et nyt køkken.
For der er rigtige mange ting som man skal tage stilling til.
Og køkkensælgere er nok de bedste folk at spørge til råds -vi arbejder med det til hverdag.
Men det med at vi sidder og laver tegninger og tilbud – det sker altså ikke i ret mange køkkenbutikker tror jeg..
Hvorfor skulle vi starte et projekt op hvis kunden kun vil have en pris og nogen flotte tegninger?
Prisen afhænger meget af hvilken kvalitet man ønsker.
Men prisen afhænger også meget af hvor meget rådgivning og hjælp man ønsker.
Forleden havde jeg en snak med et ungt par og vi havde en god diskussion omkring markedet og pris forskellen.
Og vi blev ret hurtige enige om at der er forskel på prisen og produktet.
I IKEA kostede opstillingen 35.000 kr.
Pakken indeholder:
Ingen rådgivning, selvbetjening og man tager selv ansvar for mål og indretning.
Den samme opstilling kunne de få til 55.000 kr. i KVIK
Pakken indeholder:
Rådgivning og hjælp til indretning, usamlede produkter, man tager man selv ansvar for målene og skal selv hente køkkenet fra deres lager.
Hos mig kostede en tilsvarende opstilling 70.000 kr.
Pakken indeholder:
Rådgivning og hjælp til indretning og sparring på den optimale løsning, alt er målt op og der laves tidsplaner, koordinering med håndværkere, sikkerhed for certificerede håndværkere osv. fabriksamlede elementer, skinner og hængsler i de bedste materialer, lakerede fronter etc..
Altså en forskel på 35.000 kr. fra det billigste køkken og til det dyreste.
Hvad er så forskellen?
Svar: kvalitet og pris hænger sammen.
Hvorfor er en Kia Picanto 3 dørs billigere end en VW UP 3 dørs?
– begge biler er hvide, har 4 hjul, en motor, gearkasse, 2 forsæder og et bagsæde?
Svar: kvalitet og pris hænger sammen.
Mvh Køkkensælgeren
Rigtig spændende indlæg og ordvalg fra køkkenkollega 🙂
Du beskriver ganske kort hvordan det er at være køkkenkonsulent i 2014, hvordan kunderne søger rådgivning på nettet (denne her side bl.a.) og i det hele taget er meget aktive på de sociale medier. Desværre mere negativt end positivt. Vi er vel i et land hvor man brokker sig lidt meget måske?
Det der er ekstra spændende løsning er din gennemgang med det unge par, omtalen omkring hvad forskellen er på IKEA, KVIK og så dit firma du er i (ikke nævnt med navn?).
Jeg opfatter IKEA og KVIK som de er meget i samme kategori med mange forskelle når man kigger efter. Man ser f.eks at næsten alle dele i hængsler ,skuffer og udtræk er forskellige på de 2 mærker og sjovt nok er KVIK faktisk ret tæt på HTH,Svane,Invita,Aubo og en del andre i valg af underleverandører…..
Er der så forskel i kvalitet her? hmmm
Rådgivning? I min tid har jeg oplevet , at næsten alle køkkenkonsulenter kan have en elendig rådgivning – i den dyre ende – og IKEA har succes med at tegne,rådgive,lave totalløsninger osv…..derfor har de stor succes.
Ligeledes har jeg ‘tabt’ kunder til KVIK som tilsvarende leverede samlede elemnter,monterede og havde totalløsning, altså var der ikke så meget gør-det-selv-billigt køkken over den løsning.
Hvis man sætter sig ind i hvad ens køkkenkolleger tilbyder, vil man opdage at du stort set kan få 90-95% af de samme løsninger alle steder.
Jeg oplever de største forskelle i hvad lågemodeller kunderne kan vælge imellem og her kan man få en lang snak om hvad kvalitet er – det vil jeg ikke trætte læserne med, men gå ud og kig,mærk og fornem selv forskellen.
Kvalitet er jo også hvilken håndværker der kommer ud til kunden og desværre er der ikke altid sikkerhed for at fordi en køkkenbutik har ‘certificerede håndværker’ at det er ensbetydende med kvalitet – men muligheden er der jo.
At dømme indlæg der er her og på Trustpilot, så har en del dyre køkkenfirmaer i høj grad problemer…
Alle kan begå fejl, evnen til at rette dem og gøre en kunde tilfreds er i 2014 en øvelse der kan udfordres 🙂
Vil da give Lars (aktiv køkkensælger) ret i mange af hans betragtninger.
Jeg syntes det er ret klart at folk har behov for at få tilbud og tegninger flere steder fra! Sådan fungerer det jo i alle brancher i dag! Du går jo også ud og kontrollerer priser og produkter i andre kategorier inden du handler! Folk er blevet mere prisbevidste og det tager bare længere tid for erhvervslivet at lukke en handel!
Når man så endelig har fået et køkkentilbud (dvs. sælgeren kender omfanget af en evt. handel) så bør køkkensælgeren lave den endelige tilbudspris! Hvor meget tid jeg ikke har spildt på at forhandle priser, for bare at få en nogenlunde slutpris tør jeg slet ikke gætte på!
Kvalitet og pris hænger sammen i rigtig mange tilfælde, men langt fra altid!
Uden at kende svaret, vil jeg lige her nævne de mest kendte køkkenkæder i Danmark (hvor priserne er langt fra hinanden) og så tænker jeg bare at nogle af specialisterne kan nævne hvilke der skiller sig ud mht. kvalitet på selve korpusserne, for så vidt jeg ved er rigtig mange af dem helt ens og udelukkende fronterne forskellige:
Ikea
Kvik
HTH
Invita
Svane
Vordingborg
Vi er i gang med at overveje en udskiftning af vores nuværende køkken og har været på besøg hos en række køkkenfirmaer.
Noget af det vigtigste efter vores mening er samspillet mellem sælger og kunde. Hvis ikke der er en fortrolighed og fælles forståelse så duer det bare ikke.
Det er også vigtigt som kunde selv at være klar og kunne sige nej. Vi var for et stykke tid siden forbi et køkkenfirma, sådan set bare for at kigge lidt men kom til at snakke med en ung, lidt påtrængende sælger der overbeviste os om at han skulle komme forbi og se vores køkken og lave en tegning med et forslag. Det skulle vi have sagt nej tak til da vi slet ikke var så langt i forløbet og sælgeren pressede selvfølgeligt også på efterfølgende men det bliver ikke til noget med den sælger. Vi er tilbage ved det første punkt, han var ikke den rigtige sælger for os.
Her et par måneder senere har vi snakket med 3 andre sælgere og har indtil videre en klar farvorit ved et firma som vi lidt tilfældigt kom forbi.
Pris og kvalitet kan hænge sammen, men gør det så også det i et marked der er under forvridning (grundet IKEA)???
Eks. Blum.com leverer hængsler, skuffeskinner, etc. til lang de fleste danske køkkenproducenter, så vidt jeg er informeret, og selvsamme Blum.com leverer også til IKEA. Derfor skulle jeg give 1.300,- for skuffeskinner til en skuffe hos et dyrere dansk køkkenfirma, og kunne finde akurat de samme skinner i IKEA til 300,-
Er der så sammenhæng mellem pris og kvalitet? I min verden leverer mange køkkenfirmaer en lignende kvalitet som IKEA, når man kigger inde i skabene. Det man betaler en MEGET HØJ price premium for hos gængse danske køkkenfirmaer er det skabe, skuffer, etc. bliver beklædt med. Der er der nu også firmaer der kan gøre meget billigere end de gængse firmaer, hvor de beklæder det udvendige i et IKEA køkken.
Derfor må jeg stille spørgsmålet til køkkensælgeren. Hvorfor skal man gå i HTH, Svane, Invita, etc., når man kan få et designfirma til at måle ens køkken op og fortælle, hvilke IKEA moduler man skal købe, og så laver de et unikt design på ens køkken til en lavere pris end den almindelige dyrere danske køkkenformaer?
Med venlig hilsen
Kristian
Argh, sådan helt generelt. Så ligner de nævnte køkkener hinanden, et hvidt højglans køkken, ligner et….hvidt højglans køkken.
Men, der er forskel på om et korpus er spånplade, eller MDF, der er også forskel på om det et 16mm plader, eller 19mm plader, der er også forskel på om der er tale om fuldkantet korpus, eller kun kantet på synlige kanter. Der er også forskel på om der er overflødige borede huller i korpus, eller ej. Hvilket korpus er bedst, hvis køkkenet står op af en mur der ikke er isoleret, eller måske lettere fugtig, eller kold? Det siger sig selv, forhåbentlig.
Mht fronterne, så er der også forskel på om det er folie låger, laminerede låger eller lakerede låger. Og ligeledes forskel på om lågerne er spånplade eller MDF, for ikke at tale om at der er stor forskel på om en låge er 16mm eller helt op til 22mm. Hvilken låge er bedst? Den er straks værre, laminat er meget hårdfør, men ikke super rengøringsvenlig, folie er rengøringsvenligt og billigt, men nem at ridse og er ikke god til at tåle hverken varme (fra ovn) eller fugt / damp (fra opvasker). Lakerede låger, er nemme at rengøre, kan godt ridses hvis man prøver, men tilgengæld kan de repareres, som den eneste af låge typerne.
Der er også forskel på om hængsler og skuffeskinnerne er blum eller hettich. Begge firmaer laver i øvrigt forskellige kvaliteter, bla. er den laveste kvalitet den man kan få hos IKEA.
Da køkkener er langvarige forbrugsgoder, med en forventet levetid på i snit 19 år, så er forskellene ikke til at se de første år, men med tiden, fornægter kvaliteten og forskellen sig ikke.
Det er klart, hvis et køkken kun skal holde i 5 år, jamen så er IKEA og Kvik da fine, men hvis levetiden skal være 20 år, så er det det forkerte valg.
Hej.
Jeg skal have et nyt køkken igennem min almennyttige boligforening,så det må ikke bære præg af luksus.
Svane er dem der er ved at gøre noget ved det og Invita har jeg også snakket med da det var en af dem so boligforeningen har en aftale med udenover Ikea og Kvik m.m.
Invita har været og tage mål, men ville kun gå videre i processen, hvis jeg vælger dem, så lidt tyndt synes jeg og der var ikke nok penge på det fælleslån hos boligforeningen til at lave den køkkenmodel som de helst ville, så dem bliver det ikke indtil videre.
Min svoger synes jeg skal vælge Kvik for der får jeg mere for pengene, men igen, det må ikke bære præg af luksus, så det kan vel være lige meget, hvis de smarte funktioner og detaljer, ikke må være der alligevel?
Og jeg må heller ikke selv stå for nedrivningen og opsætningen m.m., så skal jeg beholde Svane som mulighed nummer 1 eller eventuelt Kvik eller Ikea?
Der må i øvrigt kun moderniseres for max 65.000 inklusiv alt såsom håndværker- og materialeudgifter samt omkostninger.
Så hvad skal jeg gøre eller hvem skal jeg vælge af køkkenfirma eller høre på af kloge hoveder 😉😃???
VH. Brian.
Hej.
Jeg skal have et nyt køkken igennem min almennyttige boligforening,så det må ikke bære præg af luksus.
Svane er dem der er ved at gøre noget ved det nu og Invita har jeg også snakket med, da det var en af dem som boligforeningen har en aftale med udenover Ikea og Kvik m.m.
Invita har været og tage mål, men ville kun gå videre i processen, hvis jeg vælger dem, så lidt tyndt synes jeg og der var ikke nok penge på det fælleslån hos boligforeningen til at lave den køkkenmodel som de helst ville, så dem bliver det ikke indtil videre.
Min svoger synes jeg skal vælge Kvik for der får jeg mere for pengene, men igen, det må ikke bære præg af luksus, så det kan vel være lige meget, hvis de smarte funktioner og detaljer, ikke må være der alligevel?
Og jeg må heller ikke selv stå for nedrivningen og opsætningen m.m.,så skal jeg beholde Svane som mulighed nummer 1 eller eventuelt Kvik eller Ikea?
Der må i øvrigt kun moderniseres for max 65.000 inklusiv alt såsom håndværker- og materialeudgifter samt omkostninger.
Så hvad skal jeg gøre eller hvem skal jeg vælge af køkkenfirma eller høre på af kloge hoveder 😉😃???
VH. Brian.
Hej.
Jeg skal have et nyt køkken igennem min almennyttige boligforening, så det må ikke bære præg af luksus.
Svane er dem der er ved at gøre noget ved det nu og Invita har jeg også snakket med, da det var en af dem som boligforeningen har en aftale med udenover Ikea og Kvik m.m.
Invita har været og tage mål, men ville kun gå videre i processen, hvis jeg vælger dem, så lidt tyndt synes jeg og der var ikke nok penge på det fælleslån hos boligforeningen til at lave den køkkenmodel som de helst ville, så dem bliver det ikke indtil videre.
Min svoger synes jeg skal vælge Kvik for der får jeg mere for pengene, men igen, det må ikke bære præg af luksus, så det kan vel være lige meget, hvis de smarte funktioner og detaljer, ikke må være der alligevel?
Og jeg må heller ikke selv stå for nedrivningen og opsætningen m.m.,så skal jeg beholde Svane som mulighed nummer 1 eller eventuelt Kvik eller Ikea?
Der må i øvrigt kun moderniseres for max 65.000 inklusiv alt såsom håndværker- og materialeudgifter samt omkostninger.
Så hvad skal jeg gøre eller hvem skal jeg vælge af køkkenfirma eller høre på af kloge hoveder 😉😃???
VH. Brian.
Hej Brian,
Det er en lidt træls situation, du er i. 65.000 kommer du ikke nogen vegne for, hverken i Kvik (som er billigst) eller Svane/Invita.
Svane har dog nogle rimeligt vilde rabatordninger med almennyttige boligselskaber, så det er nok der du kommer længst. Desuden giver de rabat på både bordplade og skabe, så der er en spinkel sandsynlighed for, at du faktisk kan renovere inden for den ramme.
Tag fat i Svane, da ingen andre end de kan svare dig fyldestgørende.