januar 19, 2010
Frithængende emfang med recirkulation???
Hej
Min kæreste og jeg har fundet et frithængende emfang som vi er blevet lidt forelsket i. Det drejer sig om et emfang fra Eico model Star som er med recirkulation 400 m3/t.
Køkken/alrum er 27 m2 og så er jeg i tvivl om den kan suge mados osv. så det ikke altsammen sidder på loftet!!!
Er der nogen der har erfaringer med en sådan en eller noget tilsvarende???
Håber der er nogle der kan hjælpe.
Mvh Peter
Generelt vil jeg sige at emhætter med kulfilter kun er en nødløsning. Det vil altid være at foretrække at føre et aftræk ud i det fri.
Kravet til motorens størrelse afhænger af flere faktorer. For det første vil en frithængende emhætte kræve mere motoreffekt end hvis emhætten bliver placeret op ad en væg. Det skyldes jo at luften kan slippe væk bagud ved den frithængende løsning.
Jeg ved at Thermex normalt bruger følgende formel til at beregne behovet for motorstørrelsen: Rummets kubikmeter (længe x bredde x højde) ganget med det antal gange som luften skal udskiftes i timen (typisk 10-20 gange) = det antal kubikmeter motoren kan udskifte luften på en time.
Hvis du har et rum på 27 KVM og loftshøjden eks. er 240 cm er rummets kubikmeter altså = 65. Dette tal ganger vi eksempelvis med 15, hvilket giver et motor behov på 970 kubik/time. Ud fra den formel vil Eicos emhætte altså ikke være tilstrækkelig.
Trepol anbefaler generelt en motor størrelse på mellem 600 – 1200 kubik/time ved frithængende emfang. Se http://www.trepol.dk/ss39.asp?show=category&categoryid=5
Hej Peter
Du har sikkert allerede købt en emhætte, og jeg håber du er blevet glad for den, du har bestemt dig for.
Man kan ikke sammenligne kapacitet på en kulfilterløsning og en emhætte med aftræk. En emhætte med aftræk skal bruge ‘kræfter’ på at fjerne madosen op igennem et aftræksrør og ud gennem taget. Dette kræver større kapacitet end ved en recirkulationsløsning, hvor emhætten efter madosen er renset i fedt og kulfilter direkte ud i rummet igen.
Kulfiltre har desværre fået et dårligt ry. Dette skyldes, folk glemmer at skifte dem når det kræves (ca. hver 4.md), derved renses luften ikke optimalt.
Vores erfaring med vore designede Evolutionemhætter er gode. Først og fremmest pga. LongLife kulfiltre som kan rengøres i en opvaskemaskine, og ikke behøver skiftes ud hver 4. måned. desuden er der på disse emhætter en lampe som indikerer når det er tid til rengøring af hhv. kul og fedtfiltre.
Derudover sparer man energi ved en kulfilterløsning, da man ikke fjerner varm luft fra huset, som så skal genopvarmes. Har man i huset Genvex eller i en lejlighed et centralventilation er det også en ide, at benytte en kulfilteremhætte til at rense luften for fedt og lugtpartikler, og så kan husets system fjerne dampen.
Kulfilteremhætter har bestemt deres berettigelse, og vi ser da også i øjeblikket et større udbud af disse end førhen.
Læs evt. mere på Eicos hjemmeside http://www.eico.dk
Mvh
Torben Winther
Salgschef
Eico A/S
Direkte tlf. +45 29 27 39 99
tw@eico.dk
Uops!
Der skule have stået:
Dette kræver større kapacitet end ved en recirkulationsløsning, hvor emhætten, efter madosen er renset i fedt og kulfilter, leder denne direkte ud i rummet igen.