Granitbordplade slebet, poleret og belastning?
Hej
Overvejer en sort (eller koksgrå) granitplade til et hvidt køkken. Er meget i tvivl om det så skulle være poleret, slebet eller satineret – som jeg lige har hørt, der også er noget der hedder. Fik at vide, hos granitfirma, at den satineret var nemmere at holde end den slebet men på deres hjemmeside stod der, at det var det samme???. Poleret skulle være nemmest at holde mht at den er mere lukket i overfladen men til gengæld kan alt ses mere på den.
Den slebet/satineret synes jeg også er utrolig flot, men tænker om en poleret ville lyse mere op i et lidt mørkere køkken?
Hvor står belastning kan en granitplade klare med eks en tykkelse på 30 cm?
Jeg kan f.eks. godt finde på at lempe mig (55 kg)op på køkkenbordet i forbindelse med en hyggesnak – så hviler man så godt i ryggen :-)…men også mht andre tunge ting!
Nogen der har noget erfaring og viden?
Den polerede granit kræver en efterpolering med en tør klud for at syne skinnende pæn. Det skal gøres i forbindelse med rengøring med en fugtig klud. De 2 andre typer er mere rå i udseendet og behøver ikke at fremstå så ensartede i overfladen. Men især den slebne overflade suger meget væske og skal derfor mættes med stenolie.
Så længe det fritsvævende udhæng kun er 30 cm,, kan du sagtens sætte dig op på bordpladen. De ensfarvede grå og sorte plader er meget stærke da de kun indeholder et minimum af kul. Kullet er med til at svække pladen og er normalt rigt repræsenteret i de stor mønstrede granitbordplader.
Mange tak for svaret!