Jeg vil mene at skifer er for blødt til at anvende til køkkenbordplade. Har lige snakket med en granitleverandør, som fortæller at der næsten ikke sælges skifer til bordplader mere. Istedet kan man vælge en matslebet sort granit, som vil have lidt af det samme look, men til gengæld er væsentlig hårdere end skifer. Begge produkter skal holdes mæt med stenolie, for at vædske og fedtstoffer ikke trænger ned i pladen.
Har selv haft en skifer bordplade i mere end 10 år ved siden af mit komfur. Elskede bare at bage på denne, fantastisk fornemmelse blød og ikke kold. Den kunne blive lidt ridset af gryder og knive – men tog så blot en skuresvamp og gav den en hård tur med alm. opvaskevand/sulfo. Derefter kunne jeg måske 1 gang om året give den lidt madolie på en klud.
Jeg vil mene at skifer er for blødt til at anvende til køkkenbordplade. Har lige snakket med en granitleverandør, som fortæller at der næsten ikke sælges skifer til bordplader mere. Istedet kan man vælge en matslebet sort granit, som vil have lidt af det samme look, men til gengæld er væsentlig hårdere end skifer. Begge produkter skal holdes mæt med stenolie, for at vædske og fedtstoffer ikke trænger ned i pladen.
Tak for input.
Hej
Har selv haft en skifer bordplade i mere end 10 år ved siden af mit komfur. Elskede bare at bage på denne, fantastisk fornemmelse blød og ikke kold. Den kunne blive lidt ridset af gryder og knive – men tog så blot en skuresvamp og gav den en hård tur med alm. opvaskevand/sulfo. Derefter kunne jeg måske 1 gang om året give den lidt madolie på en klud.
mvh
Tina