december 14, 2014
valg af induktionskogeplade
vi vil købe en induktionskogeplade til vores nye køkken, men vi har ingen erfaring med induktion overhovedet. Derfor en række spørgsmål:
Hvad betyder det, når rammetypen hedder ”facet”?
Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige betjeningstyper (slide, touch og hvad de allesammen hedder)?
Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige rammetyper, når kogepladen skal indbygges i en træbordplade?
Har nogen erfaringer med at købe kogepladen i Tyskland?
Hej Meike,
Nu er det en stund siden, at du skrev indlægget her, så mon ikke at du allerede har købt kogeplade. Det skal dog ikke afholde mig fra at besvare dine spørgsmål bedst muligt.
1. Facet betyder, at det er en skrå glaskant, der omgiver kogepladen.
2. Slide er den nyeste form for touch-betjening og den er som regel nemmere at indstille end de traditionelle touch, som er på markedet. Typisk er de bedste modeller med Slide og basis modellerne er med ordinær touch. Der fås også nogle ganske få kogeplader med runde drejeskiver (Siemens og Gaggenau laver dem) som passer godt til de mennesker, der bare ikke er særligt glade for touch.
Fordelene er som følger: de runde drejeknopper reagerer altid og prompte. Slide er hurtigere at indstille. Touch er det langsomste.
3. Til træbordplader har rammen ikke den store betydning, da du ikke kan planlime kogepladen i træbordpladen. (Dette anbefales i hvert fald ikke, selv om nogle snedkere godt kunne finde på det. Bordpladeproducenter gør ikke)
Stålrammer er ikke særligt udbredt længere, så dine muligheder er ca 90% facetkant eller 10% stålkant.
4. Tyske priser er ikke så forskellige fra danske, så benyt dig af udsalget og gør et kup.
Håber du finder det helt rigtige for dig.
Med venlig hilsen
Flemming