Valg af ovn
De vigtigste spørgsmål man skal have afklaret ved valg af sin nye ovn er:
Overflademateriale
Stålovne er utrolig populære og klart den overflade, der
sælges flest af. Stålovne er modtagelige over for fedt og snavs. Man
skal sørge for at bruge et rengøringsmiddel, der kan lægge en hinde, så
overfladen ikke tager så meget imod. Aluminium er et alternativ til
stål. Overfladen suger ikke, så rengøringen lettes betragteligt.
Antallet af solgte ovne når dog slet ikke op på stålets niveau,
formentlig fordi aluminium har et koldt udtryk i forhold til stål.
Derudover findes der ovne i hvid og sort. En hvid ovn vil være let at
holde, men tiden er ikke til den hvide overflade, hvor det mere
industrielle stål look er populært.
Hængsling
En vigtig detalje er, om ovnen skal være
bund- eller sidehængt. Bundhængte ovne har tidligere været den eneste
mulighed. Det er først de senere år, at man har fået øje på de fordele,
der kan være ved en sidehængt ovn. En sidehængt ovn i et højskab har den
fordel, at ovnlågen ikke er i vejen. Her kan man komme helt hen til
ovnrummet, hvilket giver en bedre arbejdsstilling end en bundhængt ovn .
Det kan dog være et problem, hvis ovnskabet står placeret op mod en
væg, da lågen derved kun kan gå op i 90 grader med fare for, at man
brænder sig på bagsiden af lågen. Hvis ovnen er placeret under
kogepladen, vil den sidehængte også her kunne bruges, idet man har
mulighed for at sidde på hug foran ovnen, uden at lågen er i vejen. Det
giver en bedre arbejdstillin, fordi man kan komme helt tæt på ovnen og
samtidig holde ryggen strakt.
Funktion
Ovne kan i dag sammenlignes med en mindre computer. Flere
modeller er udstyret med så meget elektronik, at man bare behøver at
sætte maden i ovnen uden at tænke på den videre tilberedning. Det eneste
man skal foretage sig er, at fortælle ovnen, hvad man har puttet ind,
og hvad det vejer. Ovnen er så selv i stand til at sørge for, at maden
får den korrekte mængde varme og den giver besked, når maden er klar til
servering.
Det lyder alt sammen meget godt, og for nogle vil det være det helt rigtige at vælge en ovn med indbyggede madprogrammer. Det der er vigtigt, når man skal vælge sin ovn, er at definere præcis, hvad man har brug for, at ovnen skal kunne. Der er jo ingen grund til at betale for en ovn med madprogrammer, hvis man hellere selv vil have føling med, hvornår maden er færdig.
Her skal kort nævnes nogle features, som kan give nogle nyttige funktioner ud over de traditionelle varmefunktioner såsom over/under varme og varmluft.
|
Seneste kommentarer