november 25, 2007
Kvalitet
Vi står for at skulle skifte køkken og er nu blevet mere og mere forvirret. Vi har besøgt rigtig mange køkkenforretninger og hver især fremhæver deres fordele. Men
vi synes at alle ligner hinanden – samme skuffer, indmad m.v. Så hvorfor ikke bare vælge det billigste produkt – er der virkelig forskel på kvaliteten?
Hej Karina…..hmm, jo produktmæssigt set har du delvis ret…og meget mere ret end fra 10 år siden.
Standarden…hvis man kan kalde det sådan er generelt i den brede del af køkkenbranchen at man taler om korpus (køkkenelementerne) som er lavet af 16 mm. hvide melaminbelagte spånplader, rigtig mange fronter (skuffeforstykker og låger) leveres af en og samme leverandør og efter samme kvalitetskrav, men sælges under mange forskellige navne og til lige så mange vidt forskellige priser.
Der hvor, jeg mener, man skiller ‘fårene fra bukkene’ (Stadig med udgangspunkt taget i den brede midte af udbudet i køkkenbranchen) er detaljer som: Hvorvidt skuffer leveres med 100 % udtræk. Kører bevægelige dele på kuglelejer eller plastichjul. Slutfinish, såsom mulighed for og måden hvorpå integrebare køkkendele monteres – såsom reoler, synlige skabssider, sokler. Muligheden for at få produceret uden for stadardstørrelse (Uden økonomisk at få begge arme revet af) hvis det skal til for at få drømmene til at gå op i en højere enhed…..
Men, menm, men nok allervigtigst – kompetance eller ej hos den konsulent du køber ved – kan han/hun finde løsningen, kan han/hun følge ordren til dørs, ligger der materialeforståelse og bred faglig viden bag…..eller kan man ‘kun’ tegne.
Desuden har jeg rent faktisk set køkkentegninger lavet i ellers anerkendte køkkenforretninger, hvor man UPS lige havde glemt at der skulle være et køleskab eller en ovn….tyder enten på sjusk, inkompetance eller at forretningen/sælgeren simpelthen bare har for travlt…..
Forhør dig desuden i omgangskredsen, på jobbet osv – jeg er overbevist om, at du der både kan finde gode og knap så gode fortællinger omkring handlingsforløb i et køkkenkøb….
Alt i alt – brug din sunde fornuft så absolut både hvad angør valg af køkkenmærke men ligeledes også i dit valg af køkkenkonsulent.
Med venlig hilsen
Preben Kjær
http://www.evald-puggaard.dk